Fil.Kand ev Dr Magister...

..det är vad jag blir efter v8. I logistik.
När det är skollov krävs det galant planering in i minsta detalj. Och det handlar förstås om istider, träningspass och var bor alla lagkamrater? För när det är lov, då umgås man över skolgränserna! Det är givetvis helt fantastiskt att ha ett så stort umgänge redan innan 13-årsdagen. Och att inblandade föräldrar är supertrevliga höjer ju logistikarbetets glädje en smula.

Men eftersom jag är jag och vi är vi så nöjer vi oss inte med att agera lagbuss åt hockeykillarna.
Åh nej, vi ska även måla om hemma. Japp, nu ska det bli av.

Och hur gör man då för att få vuxentid i färgaffären till dessa mogna beslut (vilken nyans av vit är den bästa för oss)?? Jo, man lunchdejtar bland färgprover och tapetkataloger. Allt för att Lilla H inte ska förändra beslutsprocessen i negativ riktning med gnäll och galna upptåg.

Resultatet blir grym planering, slalomåk mellan arbetsplatser, färgburkar och hockeyutrustning!

På fredag firar jag att lovet är slut och vi övergår till sk vardagsplanering igen!
Inget ont om loven alls - men det ställer höga krav på arbetande vuxna. Och ledig är inte någon idé att vara - det är ju bara själva skjutsandet som killarna vill åt!!! Det och lite färdig mat då och då, sen är livet topp!

Dax o köra...

=)

Wohoooo, se upp!!!!

Nu kommer helgen!!

En vecka gick fort! Sonen tillbaka i huset igår och lilla H var överlycklig!
Idag är det friluftsdag på skolan och det är skridskoåkning på menyn. Tre kaxiga hockeykillar skulle "kötta" alla idag. Jag tror det innebär att likt små tuppar få chansen att visa upp sina kunskaper inför klassen. Lite sådär sjätte-klass-nonchalant.. Ser allt framför mig!

Ja, helgen smyger sig på. Underbart och skrämmande. Imorgon gäller det, ska köra mitt nya pass för första gången och det ska kvalitetssäkras. Dvs, kontrolleras, testas, synas och granskas. När det väl är klart känns det toppen, just nu är jag lika nervös som om jag skulle in till rektorn eller nåt!
Jag VET att det kommer gå bra. Men ändå...

Var ju hos läkaren med. Inte min grej, fast nu var det nödvändigt. Fick förklarat allt det här med sköldkörteln.
Är så tacksam över att The Queen fått mig att söka rätt hjälp. Var fantastisk glad över detta hela måndagen. Och med den förvirring, hjärndimma och knas som följer det här måendet så börjar man annars tro att man är dum i hela huvvet på riktigt.

Mitt glada humör förstärktes av ett fullt pass på kvällen. Och igår lite oväntat beröm från okänd motionär som tydligen går på min spinning!

I helgen väntar pyssel, snölek och lite städning. Samt god mat och lite vin till det!!

Happy helg!!!


Sådärja...

Helgen slut! Fick mycket gjort och även vilat och slappat!! Restaurangbesöket blev som himmelriket!! Lilla H satt helt upptagen med att insupa atmosfären, prata med familj och vänner samt umgås med kusinerna! Hur kul som helst, det ska vi göra om.

Kört mitt pass som jag börjar bli oerhört nöjd med. Lite finslip inför testet på lördag!
Lilla H har fått aptiten tillbaka och har varit sååå go och glad hela helgen. Då blir vi andra med glada!!

En förvirrad blivande tonårsson ringde igår:
-Heeej
-Nämen hej! Vad har du på hjärtat (du som aldring ringer)
-Vi förlorade matchen..
-Jaså, jag fick mess från din pappa att det blev oavgjort?
-Ja just det. Det blev oavgjort

Hmm, var han med? Minns han att var med i bussen till o från matchen? Skrattade gott när vi lagt på!!

I lördags blev det sushi, mello och WF. Förutom spelet WF så älskar jag chatten där. Kunde kommentera och lämna åsikter hejvilt med The Queen under hela tillställningen (jag hatar mello).
Så mitt i allt bestämmer jag mig för att lämna mitt virk för en stund och istället sticka en Åremössa till ett syskonbarn som faktiskt numera bor i Åre! Det blir en vit, juniorvariant med "dreads-luva" dvs lite extra puff upptill!!



Restultatbild kommer inom kort!!!

Helgen!!!!!

Nu smäller det snart! Startskottet går för helgen.
Ja jag vet, så löjligt. Men fredag är fredag och jag gillar fredag.

Ikväll ska hela klanen A på Restaurang o fira en födelsedag. Lilla H ser fram emot "slangen" och ska äta kommesh (pommes) har vi lovat.

I morgon ska jag köra igenom mitt nya pass igen med, förhoppningsvis, en hoper vänner som ställer upp och deltar. Vem vet, kanske får jag med någon i familjen också.

Skumt det där. Vi är två i klanen (ca 20 pers) som verkligen tränar. Som tycker det är kul och kör regelbundet olika pass, springer, åker skidor m m. Övriga - nix pix.
Jag är absolut inte den som lever träning. Äter träning och andas träning. Absolut inte. Men frågar du mig så svarar jag ärligt. Jag gillar friskvård och att förvalta det ansvar du har som är mot dig själv! Dvs att ta hand om dig.

Hur du väljer att göra det bestämmer inte jag.

Jag tränar för att kunna frossa i god mat, goda viner, efterrätter etc.
Jag tränar för att må bra och bli stark och slippa krämpor.

Så i sommar tänker jag spela muskelspelet! Ska du??

=)

En vecka går fort!

Torsdag igen. En tråkig torsdag. Idag ska sonen åka till pappan. Eller, han cyklar själv dit efter skolan.
Stor kille! Tänk, jag tycker alltid att första kvällen utan sonen är jättetråkig. Trots att det är 10 år sen som pappan och jag separerade. Skumt. Tur dom bor nära, rätt vad det är står sonen i hallen före skolan och har glömt nåt!!

Kom på att jag skulle ringa pappan o stämma av läget inför helgen och nästa vecka!

Men så har vi ju nu även Lilla H i huset som får en att glömma tid och rum. Snart är det ny torsdag!! Då kommer storebror tillbaka!




På banan igen...

Gårdagens fix resulterade i grym panik runt 19-tiden!

Läste igenom alla möjliga kallelser och brev som skickats hem den närmaste tiden. Sonen till tandläkaren, jag till specialister på Endokrinen, Lilla H till barn för sin hosta, friluftsdagar, mattekvällar osv.

Brev nr 1: vi har fått din remiss, du blir kallad i mars
Brev nr 2: Du ska ta prover v6 (lugnt, jag går väl till Lab, dom har öppet jämt)
Brev nr 3: Du ska träffa läkaren Dr. bla bla

Vad jag inte uppmärksammat var att NEJ, proverna skulle tas en viss tid på annan avd!
Och läkartiden är inte i mars, den är på MÅNDAG!!!!
Mig veterligen är inte vård-världen så flexibel och jag kände att SHIT - det är rökt.

Men jag ringde tiiidigt idag, åkte till Lab och är nu några dl blod fattigare.

Nu är det såhär, att jag är inte jättesjuk. Men har problem m sköldkörtelhormonet i kroppen och det resulterar i mkt märklig kropp. Och på VC får jag inte hjälp och nu har the Queen bett mig gå till specialist och NU ska jag det!!

Inser att jag inte behöver göra någon lapp för kvällen... allt klart.. eller???

=)

Brrrrr..rrr...brrrrr...rrrrrr

Nej, det är inte min nya ringsignal. Det är så jag känner.
Kyligt ute. Det t o m har "luktat" kallt inatt. Ni vet, lite braseldsskorstensdoft utifrån...
Och eftersom jag var uppe under större delen av den tid vi helst sover så VET jag.
Lilla H var lite orolig inatt. Snurrat o stökat, drömt o varit smålessen. Jag behöll dock lugnet hela tiden och njöt av att få snuffa på H och vara nära!

Så dagen går i kaffets tecken. Samt listornas tecken.
En lista på vad som ska hinnas med är ett måste för att arbetsdagen inte ska gå åt till att minnas det som inte får glömmas hemma sen!

NU ÄR DET NU!! Skriv upp och töm huvvet på det onödiga. Det är mitt tips!

Bäst att jobba lite..

Och ja, passet var knökfullt igår!!

=)

Återigen...

..drabbades vi av Bacillen. Förra veckan, efter endast tre dagar på dagis och en frisk helg så var det kört.
Hosta och feber hos lilla H. Tisdag till söndag tog det. En runda på VC samt en telefontid med läkare och så en febertopp senare är hon på dagis igen. Ja, en feberfri dag (igår) också.

Faktum är att lika glad som jag är att jobba idag, lika glad blev kompisarna på dagis. En liten tjej kom fram till H och kramade henne och sen satt dom och pusslade när jag gick med armarna om varandra... hur sött som helst!!

Fördelen med lite VAB den här gången blev att jag är snart klar med llaffens kropp, att jag "vårat" i köket (dvs bytt ut det mörklila ljuslyktor och tallriksunderlägg mot ljusblått), tvättat klart innan helgen, städat en klädkammare och satt in papper i pärm. Därutöver övat in passet och mixat min musik.

Vi fick sällskap av sonen som var dålig och låg själv hos pappan. Han kom till oss varje dag för lite sällskap och han skrattade gott åt mina övningar..får se vem som skrattar sist när han kommer och tränar snart...MUAHAHHAA

OH, höll på att glömma lilla trippen till Ge-Kås i fredags. Inte billig på nåt sätt men det blev två måltider på BK (bästa pommesen) och hela förrådet av förbrukningsmaterial är påfyllt hemma nu. Såsom tandborstar, bakplåtspapper, dagisstrumpor och bullformar!!!

Träningen i helgen bestod av ett spinningpass som var fullsatt (!!) och ett styrkepass igår som var ren test inför genrep nästa helg. Är tacksam för min enda motionär M som blev testpilot!!
Ikväll väntar ytterligare ett fullsatt pass!!! Ni fattar inte vilken engergiboost och lycka det är att komma till en fullsatt sal där 32 glada motionärer väntar på att man ska köra igång sin musik!!!

Dessutom, idag, denna kalla soliga måndag är vi tacksamma för att:
vi är på jobbet
att H är på dagis
att bästa Queen har nått -30kg

=)

RSS 2.0