Back on track...

Nu är lilla snuffsan på dagis igen. Från igår är hon frisk o kry. Bortsett från lite hosta, nästäppa och nattliga hostattacker.. Men det lär nog fortsätta ett tag till är jag rädd.
Var i kontakt med allergimottagningen igår med och fick uppdaterade tips om hur hostmedicinen bör intas. Mkt bra o det funkade kanon.

Nåväl, det är inte bara sjukdomar och elände vi ska hantera här.
Helgen stundar och det blir pulkaåkning De Luxe. Lilla H har ännu inte kunnat vara ute o njuta av baksidans lilla pulkabacke. Men imorgon är det dags!

Ikväll blir det matbjudning hemma. Mannens MC-vänner kommer och det står hemlagat Thai på menyn.
Själv ska jag tidigt dra mig undan för att leka med styrkepasset som nu börjar ta form.

Annars njuter jag mest av blå himmel, sol och lagom mycket snö. Helt enkelt katalogväder, som pappa skulle ha sagt.

I helgen tänder jag massor av ljus och tänker på lilla pappa. På söndag är det 4 år sedan han valde att kliva av livskarusellen. Under förra året fick han sällskap av sonens farbror. Som dock inte valde vägen själv men som ändå finns där. Hoppas dom har det bra och att dom snackar lastbilar ihop!

Ha en bra helg på er!

=)

Sjukstuga...

Japp, lilla H är fortfarande hemma från dagis.
Usch, över en vecka nu. Vi bytte denna veckan så mannen är hemma o jag får jobba.
Ev byter vi tillbaka imorgon.

Det var dom eländiga små öronen som började krångla redan vid jul. Denna gången skulle vi vara duktiga och hålla efter infektionen med alvedon och nässpray. Funkade, men inte hela vägen tydligen.
40 graders feber hela helgen, fortfarande feber i tisdags, besök på VC.
Då såg det onda örat helt anskrämligt ut på insidan, sänkan var jättedålig men ingen lunginflammation iaf.
JISSES!!

Så nu är det pencillin som gäller - ändå. Obs, vi är inte motståndare till pencillin. Men hon har redan gått på 4-5 kurer på 1 år så kan man slippa det så JA TACK.

Hur som helst, hon piggar på sig. Hostar som en tok dock. Natten till igår var vi vakna mellan 01-04... host host, kräkas kräkas.

Inatt byggde jag en slags utförsåkarbacke (lutningsmässigt sett) och bullade upp m kuddar runt om som en vagga på en sida. På andra sidan låg JAG som ett stort Himalaya och motade ev ifrånåkningar från backen/vaggan.
Resultat, lilla H har halvsuttit och sovit hela natten. Inte hostat mer än 5 gånger och lät helt normalt från luftrören.
Yeiey mej! Det innebär att jag med sovit!!

Så tur i oturen att jag INTE hade mitt pass igår - me so hade svimmat!!

I helgen som gick testade jag musik till styrkepasset för första gången. Jag blev verkligen supernöjd!! Det kommer att bli skitbra!! Nu väntar några pass med att få in alla övningar, räkna rätt och sen mixa passet!
Inga problem, det visar ju sig att jag har hela... 3 veckor på mig.... =/  *skakar*

=)

allasvordomardukantänkadig-dagar...

Dra nåt gammalt över mig... Please, skynda er...

Söndagen bestod av mkt trevlig middags-dag hos svärfar. "alla var där" på lite försenat julfirande då typ alla utom vi jobbar inom vården. Lilla H snorar från det att vi kommer till vi åker. Tanken slår mig att hon kanske inte tål deras katt, eftersom det första hon gör är att borra ner sig i filten där den brukar sova. Tja, kanske - säger Mannen som också är allergisk. FÖR DET ÄR VÄL INTE FÖRKYLNING IGEN!!!
Jooodå, ingen allergi här inte. Snorar hela dagen och är hängig när vi hämtar på dagis.

Nys på natten och även någon stänk med feber. VAB igår.

Går omkring här o lullar och rensar bland papper. W T F, sonens skolresa är ju den veckan vi bokat resa. PANIK!!!
Ringer mannen som blir ngt upprörd. Vi har bokat lågprisflyg och vad kostar inte det att ändra. Ångest, panik, bedrövelser och annat. Kollar med sonen i ett desperat försök (som om det skulle funkat) att stämma av läget inför resan o kolla om han verkligen MÅSTE till Liseberg... (elakt, vedervärdigt och dumt, jag vet). Jodå, han vill på skolresa. Ringer flygbolaget.
Ärligt, det låter inte positivt när någon säger 2400:- ens på hurtig norska. Nu får du gärna tänka på alla svordomar du kan - det gjorde jag.

Tänker man efter (vilket jag också gjorde) inser man att det är billagare att åka den bestämda veckan och låta sonen vara hos sin pappa och åka på skolresa än att boka om. Men vi vill ju åka allihop.
Så nu väntar jag på att skolan ska höra av sig så han får ledigt den här nya veckan istället...

Vi beslutade att lägga det är till klantkontot och vara mer observanta på skolans veckobrev i fortsättningen.

Ny natt, ny hosta, ny feber så jag är hemma idag igen.

Dagen börjar med att Mannen ska lite gulligt pussa mig hej-då i morse. Jag halvsover fortfarande och sträcker på mig i EXAKT samma sekund. Varpå jag knockar honom i ögat med min armbåge. Gullegull på dig - typ.

En timme senare vaknar lilla H och vi stiger upp. Hon börjar med en hostattack när vi ätit så frukosten kommer upp. Något fortare än den kom in. Nåväl, lite välling en stund senare och vi är på banan.
Sätter mig o sorterar upp all tvätt jag körde igår. Lilla H vill hjälpa till. Det får hon.
Bär in sina kläder i tvättstugan och då hör jag ett brak, ett skrik och möter henne med fingret rätt upp i luften helt knallrött. (yeeiiyyyyee)

Spolar kallt vatten och försöker få blodet att sluta rinna. Går inte. Ser att hon dels skavt av massor av skinn på en bit, fått ett snitt utefter sista leden OCH dragit bort skinn på resten av fingret. Läs: DET BLÖDER.
Då ringer telefonen... svarar inte, hoppas det ska sluta ringa o får istället tag på Mannen.
Som givetvis inte fattar vad jag försöker säga utan hör vad jag menar. KOM HEM.
Så gör han och vi tittar, vänder och krånglar (inte lätt alls - tänk dig själv om du svider av lite hud...) och beslutar att vi plåstrar om, det är ytligt och det är ingen fara.

Nu sover lilla H, jag har gjort en dubbel extremt god kopp kaffe och jag säger bara BRING IT ON - YOU SHITTY LIFE AND OTUR - JAG TÅL DET!!!

När du läser detta så hoppas jag du tänker - tur det inte var jag. Det hade jag gjort..om det var jag..

=)

Tre små pip...

..och nu är det dags för veckans sista fika på jobbet.
Skönt med helg.
Har även upplevt Happy Friday igen med bästa Queen & Madan. DET var härligt!!!

Jag blir själv om kvällarna både ikväll och imorgon (och igår) så nu kan jag sitta i lugn och ro och fixa med mitt nya Styrkepass.

Leta musik, fördela övningarna jämnt och fint för att sedan kunna åka o testa det.
För att se hur det funkar!

Igår var en fantastisk kväll hemma, Lilla H var så gla o go! Kanske för att jag inte var stressad utan sket i allt utom maten. Som hon fick va med o fixa utan gnabb.

Sonen är hos sin pappa. Det blir liiite lugnare hemma. Han måste alltid gosa och kela med lillasyster. Men hon vill sällan. Och då blir han lite stött - o kelar ändå. Och det blir lip och skrik varje gång.
Skönt ändå att dom är vänner!

Hem, mat, soffan, lägga H, lyssna på musik alt virka alt kolla film!

Nåväl, trevlig fredag to y'all!

=)

Vaken - Sova - Vaken - Sova...

Ungefär så lever den här sidan. Har inte bestämt nåt tema. Vardagen?
Som ser ut som så att man stiger upp, lämnar på dagis, jobbar, hämtar på dagis, äter, fixar, umgås och somnar.
Alt:
Stiger upp, lämnar på dagis, jobbar, tränar, äter, somnar.

Visst lät det tråkigt? Tycker jag med.
Så däremellan slänger vi inte lite gott vin, gemensam matlagning, promenader, massor av galenskap från Lilla H och härliga fniss från sonen.
Nej, jag klagar INTE.

Och idag hejar jag på mig själv big time eftersom jag gick förbi ALLA godishyllor i affären utan att scanna EN ENDA liten bit.
För jag har köpt supergoda Modifast-bars istället. Inte som en målitd utan som mellanmål. ASGODA. (O nej jag är inte någon sponsrad superbloggare, det är bara min åsikt).

Det väntar en sådan i min hurts. Å så väntas det spännande snölek i eftermiddag - om det inte töar. Jag tror det töar - vi stannar inne...

Ska virka lite på min lllafff (giraff) som jag numera kör med (som jag döpt det till) Skaparstigsvirkning - för snyggare färgbyten!

=)

Nytt år...

Nya tag. Nya pass nya utmaningar.

Håller på för fullt med vårens spinningpass. Det ska nu mixas och tesköras.
Därefter blir det ett skivstångs(pump)pass som ska/bör vara klart om 4v.
pust och stress..

En skön julledighet är över. Lilla H har klarat av lite öroninflammationer och ett nyårsfirande med smällare (som var otäcka men spännande).
Sonen har varit på hockeycup och fått däng i varenda match (= förlorat).

Så nu återstår bara jobb och jobb och jobb ... i två dagar...hehehe sen ledigt igen!

Me like kortvecka!

=)

RSS 2.0